Novinky‎ > ‎¦¦ Psychoterapie‎ > ‎

Stanovisko - Infiltrace - Obchod se zdravím - Nová fakta

přidáno: 28. 6. 2018 1:45, autor: Jan Bažant   [ aktualizováno 28. 6. 2018 1:49 ]
Vážená paní režisérko,

za odbornou společnost klinických psychologů "Asociace klinických psychologů ČR" a za odbornou společnost psychoterapeutů - klinických psychologů a lékařů "Česká psychoterapeutická společnost ČLS JEP" si dovoluji napsat Vám naše stanovisko:

S velkým zájmem jsem včera nejen já, ale valná většina členů, shlédla pokračování Vašeho dokumentu Infiltrace: Obchod se zdravím - nová fakta. Děkujeme, že se kauzou dále zabýváte a informujete laickou, ale i odbornou, veřejnost o jejím dalším vývoji.

Dovolím si Vám za zmíněné odborné společnosti nabídnout další pohled, který může celou situaci obohatit a přinést nový rozměr a informace veřejnosti.

AKTIP vede paní MUDr. Jarmila Klímová, z tohoto důvodu se domníváme, že Vaše pokračování dalo přednost pohledu zdravotníků - lékařů a tak je to jistě v pořádku. Vzhledem tomu, že paní Lenka Krutilová není psycholožkou, je pravděpodobné, že záměr a zájem více informovat veřejnost o možnostech a způsobech práce klinických psychologů a psychoterapeutů pracujících ve zdravotnictví, mohl jít do ústraní.

Z vlastní zkušenosti víme, že si často laická i odborná veřejnost plete pojmy psycholog, klinický psycholog, psychoterapeut, psychiatr .... domníváme se, že připravit program na toto téma a více se zaměřit na poskytování klinickopsychologické a psychoterapeutické péče, tedy na poskytování péče specializovaných odborníků nelékařů, kteří jsou ale nedílnou součástí zdravotnictví, by mohlo být velmi užitečné a prospěšné.

Do přílohy Vám znovu dávám vyjádření našich odborných společností - Asociace klinických psychologů ČR a České psychoterapeutické společnosti ČLS JEP.

Děkujeme za zvážení našeho pohledu a jsme připraveni s Vámi spolupracovat.

A také děkujeme Vám a Vašemu týmu za Vaši práci ... máte naši podporu.

S přátelským pozdravem,

Mgr. Hana Jahnová